© TransRitmo alle rechten voorbehouden 2021 ->

Foto’s

Deze Leyland heeft als laatste gelopen bij een kermisexploitant in Parijs, Frankrijk. Helaas is de geschiedenis verder onbekend. Gezien de kilometerstand van 350K is het aannemelijk dat deze truck vele jaren bij deze kermisexploitant heeft gereden. De laatste franse APK dateert van 2016. De truck heeft een 350pk Rolls Royce Eagle motor, met daaraan gekoppeld een Eaton Fullerbak met 13 gangen. Technisch is de truck okay, optisch moet er nog wel het één en ander aan gebeuren. Ook deze Leyland heeft de typische zwakke plekken, n.l. de kastjes aan de buitenkant onder het raam van de slaapcabine. Het bovenbed van de slaapcabine is nog nieuw; daar heeft nog niemand op gelegen.

Het begin

De Leyland bij aankomst. Alleen de schotel ontbreekt omdat deze aan de achterkant was verlengd met 30 centimer om er een bakje op de kunnen zetten. Tevens werd het kenteken aangepast naar bakwagen. Om deze weer terug als trekker op Nederlands kenteken te krijgen, heeft heel wat voeten in aarde gehad. Uiteindelijk gaat het RDW akkoord en zijn we bezig om de Leyland zsm APK klaar te krijgen zodat hij voor een kentekenkeuring aangeboden kan worden bij het RDW. Het feitelijke restaureren komt dan naderhand pas.
XX-XXX-X

Het vervolg

Aan één kant alvast begonnen met repareren. Zo ongeduldig als ik ben. En het was toch erger dan gedacht; binnenkoker compleet verrot. Alle slechte stukken eruit geslepen en nieuwe koker gemaakt, nieuwe buitenplaat gezet en vervolgens het laswerk gedaan. Ik ben tevreden.
Terug Terug
TransRitmo
classic trucks @ cars Emmeloord - Holland